Over Claudine Hogenboom

Mijn bedrijf Plek voor Verhalen is de plek waar jij als ondernemer terecht kan om de kern van JOUW zaak nog doeltreffender, meer onderscheidend en beknopter te omschrijven, zodat je precies vertelt waar jij en je bedrijf voor staan.

 

Als schrijfster kun je mij inhuren voor het opstellen van projectvoorstellen, subsidieaanvragen, artikelen, het ontwikkelen van leertrajecten en redactiewerk. Ik schrijf artikelen voor het vakblad C waarbij ik mooie ontmoetingen heb met bekende en minder bekende Nederlanders.

Mijn uitdaging is om snel door te dringen tot de kern van jouw zaak door alleen maar te vragen wat je favoriete verhaal is. Dat is alles en tegelijk de basis waarop we jouw teksten verder gaan uitwerken tot teksten die je kunt gebruiken op je website, op je LinkedIn-pagina, bij pitches, op je offertes, op je visitekaartje en tijdens klant- en netwerkgesprekken.

Ik heb ondertussen meer dan 25 jaar ervaring als trainster/coach/gids van ondernemers en leiders.

Met mijn zakelijk partner Mark van der Zwan ben ik eigenaar van de Presentatiepartners. Wij  moedigen leiders aan om professionele verhalen in te zetten bij hun leiderschap en hun corporate story met verve uit te dragen.

Met vriendin en lifestylecoach Anna van Wezel organiseer ik schrijfworkshops ‘Naar de kern van JOUW zaak’ onder de titel: ‘geen goodiebag, maar een bullshittas mee naar huis!’ http://www.schrijveninovervloed.nl/

Mijn professionele achtergrond:

– Zesjarige muziekacademie te Lanaken, België, piano

– Studie wijsbegeerte aan de UU, afgestudeerd als ethicus

– Postdoctorale lerarenopleiding filosofie aan de UU – Driejarige Opleiding Professionele Communicatie bij Phoenix Opleidingen (ingewijd in systemisch werk, Transactionele Analyse en NLP)

– Opleiding Het Helende Verhaal bij Phoenix Opleidingen (2015)

– Opleiding organisatieopstellingen bij Indra Torsten Preis, Antwerpen

– Opleiding tot Certified Chief Storytelling Officer bij The Story Connection van Annet Scheringa (2016)

– Opleiding Thrillers Schrijven bij de Schrijversacademie (2017) – Deliberate Story Program Storytelling for Leaders bij Anecdote in Londen (2020)

Tussen de regels zijn de mooiste verhalen hoorbaar

Je kunt mij wakker maken voor een goed gesprek (liefst met gin tonic), lange wandelingen met zonsondergang, modetentoonstellingen, een ritje op een Vespa (achterop) én carnaval.

Mijn liefde voor verhalen is ontstaan toen mijn moeder mij voor het slapen gaan zelfverzonnen verhaaltjes vertelde over groene erwtjes en muizen met ruiten rokjes aan. De verhaaltjes gingen over dingen die die dag gebeurd waren, thuis of op school.
Ik kan nog de sfeer nog oproepen van mijn moeder, zittend op de rand van mijn bed en ik liggend onder bruin/oranje dekens en gesteven witte lakens.

Ik ben een ‘echte’ Maastrichtse en heb sinds 1994 mijn hart ook verloren aan Rotterdam en Eindhoven. Ik ben een mix van een katholieke levensgenieter die houdt van stijl en tegelijkertijd iemand tegen wie je alles kunt zeggen en die zelf niet schuwt om te zeggen waar het op staat zonder in de aanval te gaan.

Als docent levensbeschouwing/ filosofie mocht ik lesgeven op het Citycollege in het hart van Rotterdam waar de leerlingen een kleurrijke mix waren van de culturen die in Rotterdam woonden. Ik heb daar ontdekt dat de verhalen die mensen over zichzelf vertellen de bron zijn van waaruit duurzame verandering mogelijk is. Omdat ik ervan overtuigd was dat het Nederlandse onderwijs anders kon, ben ik adviseur geworden bij M.A.F. Dekkers in Nuenen. In de bijna tien jaar dat ik daar gewerkt heb, heb ik de kans gehad om duizenden mensen te trainen en te ondersteunen.

Mijn favoriete sprookje is Doornroosje. Mijn favoriete moment dat waarop de prins haar wakker kust. Want dat is het tijdstip dat de kern van de zaak voor Doornroosje aangeraakt wordt en ze haar eigen leven kan gaan leiden, zonder inmenging van anderen.

Ik ben auteur van een van de eerste boeken op het gebied van studieloopbaanbegeleiding in Nederland (‘Aan de slag met studieloopbaanbegeleiding’) en coauteur van een van de eerste boeken op het gebied van tutorschap in het probleemgestuurd onderwijs (‘Boek voor tutoren 1 en 2’).
Ik ben bedenker en ontwikkelaar van het Loopbaanmagazijn: een gratis toegankelijk digitaal magazijn met honderden opdrachten op het gebied van loopbaanbegeleiding voor docenten in het vo, mbo en hbo. Zie: expertisepuntlob.nl