Mijn beweeg-grond

Mijn beweeg-grond

Mijn professionele beweeg-grond is gevormd door de volgende elementen: mijn filosofische achtergrond, mijn liefde voor verhalen en systemisch werk. En natuurlijk mijn karakter. De werkelijkheid is zoals je hem vertelt. Mijn liefde voor verhalen uit zich erin dat ik bij alle trajecten die ik doe, eerst en vooral het persoonlijke, professionele verhaal van mijn opdrachtgever wil horen. Zodat ik me een beeld kan vormen van de thema’s die daarin een rol spelen, de vragen die in de verhalen naar voren komen en ook de verborgen verhalen die tussen de regels hoorbaar zijn. Mijn overtuiging is dat zowel in ons professionele als persoonlijke leven onze verhalen precies vertellen wat er voor ons toe doet. Wat onze kern is. En daarmee ook de kern van ons werk, ons bedrijf. Mijn eerste actie is dan ook om jou te bewegen zoveel mogelijk verhalen te vertellen. Over je achtergrond, jouw beweeg-grond, waarom je doet wat je doet en wie je bent in jouw bedrijf.

Daarna, en alleen pas daarna, gaan we schrijven.

Mijn liefde voor verhalen is ontstaan toen mijn moeder mij voor het slapen gaan zelfverzonnen verhaaltjes vertelde over groene erwtjes en muizen met ruiten rokjes aan. De verhaaltjes gingen over dingen die die dag gebeurd waren, thuis of op school. Ik kan nog de sfeer nog oproepen van mijn moeder, zittend op de rand van mijn bed en ik liggend onder bruin/oranje dekens en gesteven witte lakens.

Mijn filosofische achtergrond maakt dat ik het interessant vind om heel precies te formuleren en net zolang te zoeken totdat we het goede woord, de goede zin gevonden hebben die de kern raakt. En daardoor uniek en onderscheidend is. Alsof je een hele moeilijke legpuzzel maakt en je uiteindelijk het laatste stukje kan leggen. Dat gevoel. En meteen daarna ook een beetje de teleurstelling: ‘oh, hij is af. En nu?’

Mijn inspiratie haal ik, naast de Bourgondische dingen van het leven, zoals vieren, eten en goede gesprekken voeren, uit het lezen van andermans geschriften.

Het werk van Stephen King, Simone de Beauvoir, de shopaholic-serie van Sophie Kinsella, de romans van Marianne Frederikson, Jojo Moyes, , de feelgoodromans van Jill Mansell, Louis Couperus, Isabel Allende en niet te vergeten de Zeven Zussen van Lucinda Riley geven mij rust, ruimte en inspiratie voor mijn eigen werk.