Hoe Sinterklaas zich verschrikkelijk vergiste

,

Hoe Sinterklaas zich verschrikkelijk vergiste

Na drie keer heeft het lot beslist. Niemand heeft zichzelf. We kunnen ons voorbereiden op pakjesavond. Voor het eerst met surprises.

Een week van tevoren ben ik druk in de weer. Ik verpruts een deel van ons hoeslaken, omdat ik op onze slaapkamer probeer met papier-maché en crêpepapier een vogelpiñata te knutselen. Het natte crêpepapier maakt een lelijke vlek op het witte stof. Als ik klaar ben heb ik een echte piñata gemaakt die ook nog op een vogel lijkt. Voor mijn zoon Twanne.

Ik ben trots op mezelf en ontroerd. Voor het eerst in mijn leven heb ik een surprise gemaakt. Op mijn 51ste.

Op 5 december zitten we vol verwachting bij elkaar. Als ik aan de beurt ben geef ik Twanne zijn piñata en lees mijn gedicht voor. Na een aantal zinnen zie ik de blik van mijn echtgenoot wazig worden en ik merk dat er iets in de sfeer verandert. Ik denk koortsachtig: ‘zeg ik iets raars? Heb ik iets niet in de gaten?’ Als ik uitgelezen ben, zegt hij: ‘Ik snap het niet, ik heb ook een surprise voor Twanne gemaakt.’ Ik vroeg me al af voor wie de oude computer zou zijn die hij de kamer in gesleept had.

Gelukkig heb ik mijn lootje nog in mijn agenda zitten. Ik pak het eruit en zie: ‘LUUS’. Ik had Twanne helemaal niet! Ik voel schaamte. Ik voel me een waardeloze moeder. De trots over mijn surprise lijkt opeens misplaatst.

Ik ben twee dagen van slag. Hoe heeft dit kunnen gebeuren? En wat kan ik nog doen?

Nu nog een surprise voor Luus maken is raar. Ik zal moeten wachten tot het volgende heerlijke avondje. En ondertussen aan de kinderen laten zien hoe het mij raakt dat dit gebeurd is.

En ik kan dit verhaal vertellen. Zodat iemand misschien zegt: ‘oh, dat heb ik ook een keer meegemaakt! Ik weet precies hoe je je voelt.’ Zodat ik weet dat ik niet de enige ben. Dat er anderen zijn met wie ik door dit verhaal verbonden ben.

 

Vaardigheden

, , ,

Gepubliceerd op

11 december 2018

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *